Oprescu: „Voi face un aeroport subteran pe trei niveluri la Piaţa Universităţii”

După ce nu a reuşit să facă autostrada suspendată iată că primarul Capitalei, Sorin Oprescu, vine în faţa alegătorilor cu o promisiune ceva mai modestă. El le garantează bucureştenilor că, dacă va fi reales, va pune capăt aglomeraţiei de la Aeroportul Otopeni prin construcţia unui aeroport subteran chiar în inima oraşului, la Piaţa Universităţii, sub faimoasele statui.

„Aşa e în toate marile metropole occidentale”, spune Oprescu, „avioanele nu stau afară, să blocheze traficul, cum e acum pe Otopeni. Facem frumos un aeroport pe trei niveluri unde vine omul, îşi lasă avionul şi pleacă liniştit la treaba lui, fără să mai stea cu frica că i-l zgârie cineva sau i-l fură din parcare, ca până acum. În felul acesta rezolvăm şi problema parcagiilor de avioane de care toată lumea se plânge”.

Contracandidatul său, Silviu Prigoană, atacă însă ideea lui Oprescu, spunând că va crea de fapt o aglomeraţie îngrozitoare la ieşirea de pe aeroportul subteran, unde avioanele vor ajunge să se tamponeze. Prigoană susţine că soluţia optimă este transformarea spaţiilor vezi şi terenurilor virane dintre blocuri în piste de aterizare pentru locatari, aşa-numitele „aeroporturi de reşedinţă”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
30 mai 2012 08:05

Alte articole

Vezi mai mult