Opusul lui Erdogan! Iohannis face referendum pentru scăderea puterilor preşedintelui, ca să aibă mai mult concediu

În timp ce ţări ca Ungaria şi Turcia alunecă din ce în ce mai mult spre tiranie, România rămâne un bastion al democraţiei liberale! Aflat în concediu în Spania, Klaus Iohannis a anunţat organizarea unui referendum pentru limitarea atribuţiilor preşedintelui, ca să nu mai aibă atâta treabă şi să poată pleca mai des în vacanţă.

“După cum am văzut în restul lumii, regimul semiprezidenţial duce rapid la un regim prezidenţial, care riscă oricând să degenereze în dictatură”, a declarat Iohannis, sorbind mecanic, nemţeşte, dintr-un mojito cu multă gheaţă.

“Voi ştiţi cât are de lucru un dictator? Dacă scazi vizitele oficiale, rămâi cu 10, maxim 15 zile de concediu, şi chiar şi atunci stai cu frica loviturilor de stat şi a asasinilor. Aceasta nu este soarta pe care i-o doresc preşedintelui României, oricare ar fi acesta.”

Dacă referendumul iniţiat de Klaus Iohannis are succes, rolul preşedintelui va fi mult restrâns, acesta urmând să îşi împartă timpul între udatul florilor la Cotroceni şi reprezentarea României la campionatele internaţionale de şeptică şi whist, au transmis surse neoficiale.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
18 aprilie 2017 14:04
Citește mai mult despre: concediu Erdogan iohannis referendum Turcia

Alte articole

Vezi mai mult