Ortodocşii vor plăti impozite mai mari, ca să ajute la finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului

Veste teribilă pentru românii care la ultimul recensământ s-au declarat ortodocşi! Conform unui proiect de lege depus zilele acestea la Parlament, românii de rit ortodox vor plăti un impozit suplimentar, banii astfel adunaţi urmând să fie folosiţi pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului.

„Procentul va fi undeva între 3-5%, încă suntem în negocieri cu Patriarhul Daniel”, a explicat iniţiatorul proiectului legislativ. „Prefericitul insistă că Biserica are nevoie de mai mulţi bani nu doar pentru finalizarea Catedralei, ci şi pentru alte proiecte ale Patriarhiei: de la ajutorarea celor nevoiaşi şi construirea de biserici până la asigurarea unor limuzine de lux pentru membrii Sfântului Sinod.”

„Românii se întorc către Dumnezeu ori de câte ori trec printr-un moment dificil, însă îşi întorc buzunarele, ca să zic aşa, în beneficiul Bisericii mult mai rar decât ar trebui”, s-a plâns Preafericitul Daniel. „Prin această impozitare a ortodocşilor i se face practic dreptate lui Dumnezeu, din punctul meu de vedere avem de-a face cu o impozitare divină.”

Scris de Calin
30 mai 2013 09:12

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult