Paleontologii ruşi au organizat un simpozion pe tema “De ce a dispărut tezaurul?”

Paleontologii ruşi au organizat săptămâna trecută la Moscova un simpozion pe tema “De ce a dispărut tezaurul?” Membrii Academiei ruse de ştiinţe naturale susţin că tezaurul a fost un dinozaur care a dispărut complet în urmă cu 65 de milioane de ani, din motive încă neelucidate.

Deşi omologii lor români spun că tezaurul a fost confiscat de o putere vecină, care se purta abuziv şi discreţionar, paleontologii ruşi au adoptat ipoteza ciocnirii unui meteorit cu Pământul. Mulţi oameni de ştiinţă de la Moscova se îndoiesc însă că tezaurul a existat cu adevărat. Potrivit lor, Biblia nu aminteşte nimic de tezaur, iar ideea existenţei lui se bate cap în cap cu credinţa creştină.

“Nu există nicio probă că tezaurul s-a plimbat şi a vânat cândva pe suprafaţa Pămîntului. Nu mă interesează că apare în câteva secvenţe din Jurassic Park, eu vreau dovezi ştiinţifice,” susţine preşedintele Academiei ruse.

Pe de altă parte, oamenii de ştiinţă români sunt convinşi că tezaurul a existat cu adevărat, chiar pe teritoriul ţării noastre. “El se numea tezaurul bondoc, deoarece era aşa, mai îndesat. Românii l-au îndesat în saci, ca să nu-l ia nemţii, după care l-au trimis la Moscova. Cu timpul, din tezaur a evoluat leul.”

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
26 aprilie 2011 16:12

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult