Până la condamnarea definitivă, Adriean Videanu va primi un Premiu Nobel pentru economie

Şcoala românească de inginerie economică este, în sfârşit, recunoscută pe plan internaţional. Astfel, Academia Regală Suedeză a decis să recunoască progresele pe care România le-a făcut în materie de managment economic şi să-l onoreze pe unul din marii economişti ai ţării, Adriean Videanu, cu un premiu special.

„Am analizat cu atenţie activitatea lui Adriean Videanu şi am citit şi recomandările colegilor săi şi am ajuns la o singură concluzie: omul este un geniu al economiei, mult peste Milton Friedman, Adam Smith sau Nouriel Rubini. Asta pentru că nu putem face presupuneri greşite, nebazate pe fapte, cum că ar fi furat ca în codru”, a declarat Sven Hassel, preşedintele comitetului pentru acordarea premiului Nobel.

Academia Suedeză a avertizat însă că, spre deosebire de alte premii de acest gen, în cazul lui Videanu distincţia va fi una provizorie, care va fi retrasă în cazul unei condamnări definitive a economistului. Conform legii, câştigătorii români de Nobel au dreptul la 500 de metri de teren extravilan gratuit de la stat, abonament pe toate liile de transport în comun din ţară precum şi 6 călătorii gratuite anual cu trenurile CFR, clasa a II-a, fără rezervare.

Scris de Eftimie
9 octombrie 2013 12:10

Alte articole

Vezi mai mult