Povestea de dragoste a gherțoiului de Voluntari cu țoapa sa moldoveancă pare a nu fi perfectă, așa cum încearcă să lase impresia. La fel ca în multe familii tradiționale, disensiunile au apărut de la bani și vicii, mai precis de când Gabriela Firea a dat în patima preacuvioșiei. Primarul Voluntariului se plânge că soția sa nu mai aduce salariul în casă, pentru că în zilele de avans și lichidare golește cardul și se-nfundă în prima biserică ieșită în cale.

firea pandele visinata.jpg Mai toate escapadele pioase o lasă pe Firea fără o lețcaie, ba mai mult, cu mari datorii pe caiet la diverși dascăli și țârcovnici. Cei care au asistat la astfel de scene spun că, în fiecare zi de leafă, primarul Bucureștiului rezervă câteva strane într-o biserică, unde intră cu alai mare și începe să arunce cu bani în stânga și-n dreapta: dă de-mpărtășit la toți enoriașii din incintă, comandă cele mai scumpe acatiste, cheamă babele să-i cânte la ureche psalmii preferați și lipește zeci de bancnote pe cutia milei. Martorii spun că Firea e genul de om care face urât la pioșenie, mâniindu-se, afurisind și aruncând anatema asupra dascălului sau chiar preotului care, pe la utrenie, îndrăznește s-o roage să plece acasă.

Nu de puține ori, Pandele a și fost văzut în zori pe la porțile bisericilor, luându-și acasă soția aflată într-o evidentă stare de beatitudine creștină. Disperat, el le-a mărturisit apropiaților că nu știe ce să se mai facă, risipa de bani a soției obligându-l pe el să fure din primărie mai mult ca de-obicei, ca să echilibreze bugetul familiei. Singura soluție, crede el, ar fi să găsească un preot iscusit, care să-i aplice Gabrielei o exorcizare prin care să scoată din ea duhul ortodoxiei dâmbovițene.
beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Harald | Monday, 02.10.2017 14:26 Politic

National Cinematografic