Anunțată cu surle și trâmbițe de administrația prezidențială, vizita papei Francisc în România nu va mai avea loc. La mijloc a fost o confuzie făcută de Suveranul Pontif în timpul întâlnirii cu Klaus Iohannis: a presupus că acesta este președintele Germaniei sau al Austriei, nicidecum al României.

 papa-francisc-iohannis.jpg

”Atât Germania, cât și Austria sunt țări în care care catolicii sunt majoritari,” a explicat reprezentatul Papei. ”România, în schimb, e o țară ortodoxă, deci neinteresantă pentru Sanctitatea Sa. În plus, vorbim aici de o țară înapoiată, fără autostrăzi, în care există oameni fără canalizare sau, mai rău, județul Teleorman. Ne pare rău, dar nu mai suntem în Evul Mediu.”

 Patriarhul Daniel a simțit imediat potențialul situației și l-a anunțat că Klaus Iohannis că ar fi dispus, pentru suma corectă, să-l înlocuiască el pe Papa Francisc. Ba chiar s-a arătat dispus să renunțe la barbă și să își schimbe sutana ortodoxă cu una catolică, dar costul unui asemenea serviciu se anunță unul exorbitant.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Saturday, 16.05.2015 09:59 Politic

National Cinematografic