Parlamentari chiulangii, prinşi că imitau semnătura părinţilor ca să-şi motiveze absenţele

În ultimele zile, o comisie de specialitate a verificat scutirile cu care numeroşi senatori şi deputaţi şi-au motivat absenţele în Parlament. Verdictul a fost şocant: peste 75% dintre parlamentarii chiulangii au falsificat semnătura propriilor părinţi pe scutiri, pentru a evita o scădere a notei la purtare.

“Scutirile false erau uneori foarte credibile”, explică Decebal Popescu, membru al comisiei. “Câteva exemple: ‘Vă rugăm să îl scuzaţi astăzi pe Crin că nu poate veni la şedinţă, a trebuit să îl ducem la dentist’ sau ‘Pe Viorel l-a durut burta. Familia Hrebenciuc’. Deseori, parlamentarii apelau şi la colegi din legislativ care au ‘un scris de om mare’. Acestora le dădeau sandvişuri contra unei scutiri, sau îi lăsau să copieze o luare de cuvânt.”

“Sunt de-a dreptul revoltată”, spune mama unui parlamentar, adăugând că nu ştie ce făcea fiul ei de fapt în ziua respectivă. “Dacă aflu că s-a înhăitat cu golanii, am să îl pedepsesc crunt. Gata cu calculatorul. Am să-l miros, te pomeneşti că s-a apucat şi de fumat. Stai să vezi când află taică-său.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
12 noiembrie 2012 15:11

Alte articole

Vezi mai mult