Parlamentarii se informează: Mergem la Roşia Montană să vedem cu ochii noştri zăcământul de şpagă

Înainte de a lua o hotărâre privind exploatarea de la Roşia Montană, mai mulţi senatori şi deputaţi au decis să facă o vizită de lucru în zonă pentru a vedea cu ochii lor ceea ce investitorul canadian susţine că este “cel mai mare zăcământ de şpagă din estul Europei”.

“Zilele viitoare, mai mulţi membri ai Parlamentului vor preleva la faţa locului mostre de şpagă pentru a putea lua o decizie corectă şi informată”, a asigurat Robert Acrişor, membru în Comisia de geologie financiară a Camerei Deputaţilor. “Din punct de vedere geomorfologic, există mai multe feluri de roci purtătoare de şpagă, orice parlamentar ştie asta. În funcţie de bogăţia zăcământului de la Roşia Montană şi de structura cristalină a ciubucului, vom stabili dacă mineritul cu cianuri va afecta sau nu mediul, dacă va crea sau nu mii de locuri de muncă şi dacă patrimoniul va fi afectat în vreun fel.”

“În principiu suntem optimişti”, a adăugat un parlamentar. “Pe lângă redevenţa de şase procente şi dividendele din acţiuni, reprezentanţii statului român ar putea primi până la 95% din şpăgile aferente proiectului minier. Gândiţi-vă câte vile luxoase s-ar putea ridica de banii ăştia!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
9 septembrie 2013 09:09

Alte articole

Vezi mai mult