Partida Romilor a cerut revenirea la denumirea de țigani, ca să nu mai fie confundați cu românii

Mai mulți lideri ai romilor din România au semnat o scrisoare deschisă către autorități, Guvern și Președinție, prin care cer revenirea la denumirea oficială de țigani pentru etnia lor, întrucât cuvântul rom este foarte apropiat de cuvântul român, și acesta are conotații peiorative în țară dar și în lume.

„Unde te duci și te vede așa, mai negru la față, imediat te întreabă ce ești. Și când aude că ești român, gata, nu mai vor să aibă de-a face cu tine. Crede că ești cerșetor și vrei făină, ulei și găleți. Nu vrea să te ia în chirie dacă aude că ești român, crede că dacă pățești inundație nu faci nimic, te duci la cârciumă și aștepți guvernul să repare casa”, a povestit un lider al romilor care nu este rege sau împărat.

Romii se plâng că „românii nu știe să facă” nici măcar un cazan de țuică, dacă-i pui un acordeon în mână crede că-i pian și dacă îl chemi să te ajute să cari ceva imediat începe să spună că nu poate, că are dureri de spate. „Sigur, avem și noi țiganii, avem hoții noștri, dar voi îi aveți pe Hrebenciuc, Ponta, Videanu. Se compară două portofele cu 75% din PIB? Noi turnăm cazane, nu vecinii la securitate”. Aceștia se mai plâng că au fost refuzați de companii aeriene când au prezentat pașaportul românesc, pe motiv că aplaudă la aterizare și cer tot timpul pilotului să pună muzică populară.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
2 iulie 2015 13:07

Alte articole

Vezi mai mult