După Sergiu Nicolaescu, o altă vedetă stârneşte un adevărat scandal, alegând incinerarea în locul unei înhumări tradiţionale! De data asta, e chiar mai grav, în mijlocul controversei fiind chiar Preafericitul Daniel, care în 22-23 decembrie '89 şi-ar fi ars presupusul dosar de cadru la Securitate în loc să-i acorde slujba de înmormântare şi pomenile regulamentare.

patriarh_suparat_exclus_inviere.jpg
"Practica incinerării e specifică păgânilor, Biserica având o atitudine foarte clară faţă de cei care aleg acest mod de a dispune de dosare", a precizat episcopul Pafnutie al Tecucilor, mustrându-l grav pe superiorul său. "Trebuie să ai respect faţă de dosarul tău, să-i acorzi o trecere lină spre locul cu verdeaţă, că poate şi el îţi acorda treceri line spre Elveţia, Germania sau Franţa pe vremea aia. În Elveţia nu e nici durere, nici întristare."

"Şi ce dacă altor zeci de înalţi prelaţi li s-a ars dosarul? Dacă zeci de înalţi prelaţi se aruncă pe geam, te arunci şi tu?", a conchis episcopul Tecucilor.

"Dacă i-a fost ars fără voie putem să dăm o dispensă, dar chiar şi atunci nu i se poate face dosarului decât o simplă slujbă de pomenire", a adăugat un coleg al Preafericitului.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Wednesday, 07.11.2018 10:53 Politic

National Cinematografic