După Sergiu Nicolaescu, o altă vedetă stârneşte un adevărat scandal, alegând incinerarea în locul unei înhumări tradiţionale! De data asta, e chiar mai grav, în mijlocul controversei fiind chiar Preafericitul Daniel, care în 22-23 decembrie '89 şi-ar fi ars presupusul dosar de cadru la Securitate în loc să-i acorde slujba de înmormântare şi pomenile regulamentare.

patriarh_suparat_exclus_inviere.jpg
"Practica incinerării e specifică păgânilor, Biserica având o atitudine foarte clară faţă de cei care aleg acest mod de a dispune de dosare", a precizat episcopul Pafnutie al Tecucilor, mustrându-l grav pe superiorul său. "Trebuie să ai respect faţă de dosarul tău, să-i acorzi o trecere lină spre locul cu verdeaţă, că poate şi el îţi acorda treceri line spre Elveţia, Germania sau Franţa pe vremea aia. În Elveţia nu e nici durere, nici întristare."

"Şi ce dacă altor zeci de înalţi prelaţi li s-a ars dosarul? Dacă zeci de înalţi prelaţi se aruncă pe geam, te arunci şi tu?", a conchis episcopul Tecucilor.

"Dacă i-a fost ars fără voie putem să dăm o dispensă, dar chiar şi atunci nu i se poate face dosarului decât o simplă slujbă de pomenire", a adăugat un coleg al Preafericitului.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Wednesday, 07.11.2018 10:53 Politic

National Cinematografic