Patriarhul, acuzat că şi-a incinerat dosarul de la Secu în loc să-l îngroape creştineşte

După Sergiu Nicolaescu, o altă vedetă stârneşte un adevărat scandal, alegând incinerarea în locul unei înhumări tradiţionale! De data asta, e chiar mai grav, în mijlocul controversei fiind chiar Preafericitul Daniel, care în 22-23 decembrie ’89 şi-ar fi ars presupusul dosar de cadru la Securitate în loc să-i acorde slujba de înmormântare şi pomenile regulamentare.

„Practica incinerării e specifică păgânilor, Biserica având o atitudine foarte clară faţă de cei care aleg acest mod de a dispune de dosare”, a precizat episcopul Pafnutie al Tecucilor, mustrându-l grav pe superiorul său. „Trebuie să ai respect faţă de dosarul tău, să-i acorzi o trecere lină spre locul cu verdeaţă, că poate şi el îţi acorda treceri line spre Elveţia, Germania sau Franţa pe vremea aia. În Elveţia nu e nici durere, nici întristare.”

„Şi ce dacă altor zeci de înalţi prelaţi li s-a ars dosarul? Dacă zeci de înalţi prelaţi se aruncă pe geam, te arunci şi tu?”, a conchis episcopul Tecucilor.

„Dacă i-a fost ars fără voie putem să dăm o dispensă, dar chiar şi atunci nu i se poate face dosarului decât o simplă slujbă de pomenire”, a adăugat un coleg al Preafericitului.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
7 noiembrie 2018 08:53
Citește mai mult despre: biserica dosar Patriarhul Daniel Securitate

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult