Patriarhul Daniel are soluţia salvatoare: Vrei să nu-ţi ia băncile casa? Doneaz-o bisericii!

Într-o lume cinică, unde bogaţii fac legea, întâistătătorul Bisericii e printre puţinii care se gândesc şi la omul de rând! În această dimineaţă, Patriarhul a adresat o cuvântare miilor de români copleşiţi de datorii, cărora creditorii le-ar putea confisca locuinţele din clipă în clipă.

Preafericitul i-a asigurat pe enoriaşi că pot oricând să “îi înveţe o lecţie pe nemernicii ăia de cămătari” şi să-şi doneze casele Bisericii înainte ca băncile să pună mâna pe ele.

“Sigur, tot fără case rămâneţi, dar oricum nimeni nu-şi ia averea pe lumea cealaltă, iar băncile nu construiesc mausolee aşa frumoase!”, a continuat Patriarhul, vizibil marcat de drama prin care trec mii de români.

Pe un ton mai sever, Preafericitul i-a mustrat apoi părinteşte pe cei care s-au lăcomit şi au luat credite consistente fără să se gândească la implicaţii – excepţie făcând, bineînţeles, cei care au folosit banii luaţi de la bancă pentru a contribui la ridicarea Catedralei Neamului.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
18 ianuarie 2015 00:01

Alte articole

Vezi mai mult