Patriarhul Daniel: “Ioana Petrescu chiar e proastă! A încercat să impoziteze Biserica!”

Patriarhul Daniel a avut recent o ieşire extrem de dură faţă de Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu. Patriarhul spune că educaţia primită la Harvard a fost degeaba, pentru că se pare că ministrul ar fi încercat să pună un impozit Bisericii, încălcând una din cele mai banale reguli de bun simţ ale democraţiei.

“Mă trezesc cu o circulară de la Ministerul de Finanţe, prin care tâmpita asta pusese o taxă pe onorariul de sfinţire. Mi-am sfâşiat o haină de aur de 50.000 de Euro de furie! Ar trebui să trimit factura la Minister! Păi e posibil aşa ceva? Imbecila asta n-a văzut că niciun politician n-a pus impozit Bisericii, că dacă face asta l-am executat la alegeri?”, declară furios Patriarhul.

Acesta spune că l-a sunat imediat pe premier, care l-a liniştit: “Mi-a spus că ea e pusă de formă acolo şi i-a atras atenţia să termine cu prostiile şi să se concentreze pe taxele puse oamenilor de rând. M-am mai calmat, dar i-am spus să nu exagereze, să mai aibă oamenii bani să dea şi la biserică”, a mai spus Patriarhul.

Scris de Ionut
29 iulie 2014 18:07
Citește mai mult despre: biserica Ioana Petrescu Patriarhul Daniel taxe

Alte articole

Vezi mai mult