Patriarhul Daniel se revoltă: “Prea mulţi credincioşi dorm în post”

Deşi Postul Paştelui abia a început, un imens scandal se profilează în rândul credincioşilor ortodocşi. De câteva zile, pe adresa Mitropoliei vin zilnic zeci de sesizări anonime, prin care credincioşii sunt acuzaţi că au dormit în post. Grav este faptul că mulţi credincioşi au adormit în post cu lumânarea în mână.

Reacţia Patriarhului Daniel nu s-a lăsat aşteptată. Într-o conferinţă de presă susţinută azi, el a spus că va declanşa verificări suplimentare şi că toţi cei care vor fi surprinşi dormind în post riscă să fie bătuţi de Dumnezeu.

„Nici nu ştiţi câţi bani aduc eu Bisericii. Nu mai am timp de nimic de când cu postul ăsta, m-am certat şi cu prietena, iar credincioşii dorm ca nesimţiţii în post. Nu voi tolera un astfel de comportament. Cei care vor fi surprinşi dormind în post vor fi aspru arşi la bani”, a ameninţat Patriarhul Daniel.

„Nu mai am somn de când am fost informat că oamenii dorm în post. Sincer vă spun, nu sunt deloc preafericit de ceea ce se întâmplă”, a adăugat Preafericitul Daniel.

Scris de Calin
17 martie 2011 16:03
Citește mai mult despre: Patriarhul Daniel Postul Paștelui

Alte articole

Vezi mai mult