Patriarhul Daniel va fi următorul prim-ministru pentru că se pricepe la făcut bani

Abia au trecut câteva ore de la anunţul demisiei lui Emil Boc şi deja s-a găsit un succesor! Este vorba despre Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Preşedintele Traian Băsescu spune că a apelat la această soluţie nu neapărat pentru că ar fi convins că Patriarhul este un om credincios sau cinstit, ci fiindcă îi e clar că acesta se pricepe extrem de bine la făcut bani, exact ceea ce îi lipseşte României în această perioadă.

Şeful statului a discutat deja cu oficialii FMI care au fost de acord cu numirea Prefearicitului, spunând că acum sunt absolut siguri că România va avea bani să-şi plătească datoriile. Ei au insistat chiar ca Daniel să primească şi portofoliul Finanţelor, susţinând că nu există nimeni în România mai priceput la băgat mâna în portofelele cetăţenilor. Patriarhul are deja pregătit un program de guvernare intitulat „Să trăiţi bine pe lumea de dincolo!” prin care le promite românilor că vor suferi atât de mult pe lumea asta încât după moarte sigur vor ajunge în rai.

Singura problemă ar fi că Patriarhul Daniel nu prea vrea să depună jurământul de prim-ministru pe Biblie, aşa cum cere obiceiul. „E doar o carte, n-ar trebui să i se dea atâta importanţă”, spune Preafericitul, „credeţi-mă, că ştiu cel mai bine. Ei, dacă ar trebui să depun jurământul pe Codul Fiscal, atunci da!”

Scris de TNR
6 februarie 2012 15:02
Citește mai mult despre: bani Patriarhul Daniel

Alte articole

Vezi mai mult