Pe copaci, în beton, sub poduri, în cartofi, sfecle, ridichi şi chiar în nisipul de la mare - puţine sunt locurile în care chipul scrutător al lui Arsenie Boca nu s-a arătat în ultimele luni. Cu toate acestea, Preafericitul Daniel nu e deloc impresionat de aşa-zisele miracole, susţinând că el aşteaptă apariţia cu totul altui chip în cu totul alt loc.

eminescu_cutia_milei.jpg
“Chipul lui Arsenie Boca în sus, chipul lui Arsenie Boca în jos! Astea nu-s minuni, fraţi creştini, sunt înşelări diavoleşti sau scamatorii de doi bani, menite să sucească minţile dreptcredincioşilor. Un miracol adevărat, după cum au proorocit înţelepţii Bisericii, are loc atunci când chipul lui Eminescu apare în cutia milei!”, a afirmat Patriarhul. “Şi acest lucru se întâmplă din ce în ce mai rar, semn că Domnul e mâhnit şi că românii au uitat să fie darnici!”

Întrebat dacă, într-adevăr, chipul lui Eminescu e singurul miracol certificat de Biserică, Preafericitul a răspuns cu convingere: “Chiar şi chipul lui Caragiale reprezintă un semn divin, al lui Blaga cu atât mai mult, dar al acestui domn Boca... mă iertaţi, dar putem cumpăra ceva cu chipul lui Arsenie Boca şi nu ştiam eu?”

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Sunday, 23.08.2015 04:47 Politic

National Cinematografic