PDL acuză Guvernul Ponta că distribuie caniculă doar în localităţile cu primari USL

Un nou scandal izbucneşte în politica românească după ce mai mulţi lideri ai PDL au reclamat că actualul guvern distribuie discreţionar canicula prin ţară. “S-au văzut la putere şi au început deja cu abuzurile. Sunt localităţi importante din România care nu au prins pic de caniculă anul acesta”, a acuzat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

În replică, Victor Ponta a spus că nu este vorba decât de o reechilibrare meteorologică. “Cât au fost pedeliştii la guvernare au irosit practic canicula, dând căldură în localităţi pe criterii politice în timp ce altele n-au primit nimic. Sunt comune în România, uitate de Dumnezeu, care n-au mai văzut caniculă de pe vremea lui Adrian Năstase”, a comentat premierul.

Acesta a promis o abordare social democrată a problemei caniculei. “Vrem să eliminăm discrepanţa între bogaţi şi săraci, să nu mai concentrăm toată canicula în marile centre urbane. Păi Bucureştiul incasează peste 50% din canicula din ţară, ceea ce nu e normal”, spune Ponta. Acesta a anunţat că se vor accesa o serie de programe europene prin care căldurile sufocante să ajungă în orice colţ al ţării. “Ne propunem ca până în 2016 să nu mai existe vreo gospodărie în România care să nu aibă acces la caniculă sau măcar arşiţă”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

13 iunie 2012 14:06

Alte articole

Vezi mai mult