Pensionarii din armată sunt gata să-și dea viața pentru pensie

Pensionarii din armată au ieșit în stradă să protesteze împotriva deciziei Guvernului Boc de a le micșora pensiile. În momentul plecării la miting, foștii militari de carieră și-au luat rămas bun de la familii, pe care este posibil să nu le mai vadă niciodată. Ei au spus că știu ce pericole îi așteaptă pe câmpul de protest, însă au depus un jurământ și sunt gata să-și dea viața pentru pensie.

Ion B., colonel în rezervă, ne-a declarat că nu înțelege de ce i-a fost micșorată pensia. De-a lungul carierei, el a servit patria de fiecare dată când a avut ocazia, de multe ori cu prețul vieții. În plus, el a fost un om bun și nu a dus niciodată războaie de cotropire. Iată ce ne-a declarat el despre protestul de astăzi:

“Ca pensionar militar, trebuie să ai mereu valiza pregătită, să fii gata să ieși în stradă atunci când ești chemat la protest. Dacă nu apari la regiment, ești socotit dezertor. Și știm cu toții ce se întâmplă cu dezertorii: sunt executați de bănci din cauză că nu mai au cu ce să-și plăteasca rata.”

Scris de TNR
18 ianuarie 2011 09:01

Alte articole

Vezi mai mult