Pensionarii militari: „Noi suntem dovada vie că se poate trăi și cu foarte mulți bani!”

Cadrele militare în rezervă vor să dea tuturor un exemplu de solidaritate de branşă, aşa că au ieşit în stradă pentru a arăta întregii ţări ce înseamnă demnitatea şi curajul de a avea bani. Astfel, prin vocile celor care ani de-a rândul au mers la unitate şi s-au întors de acolo, aflăm că viaţa de pensionar nu e în mod obligatoriu tristă şi austeră:

„Toată lumea ştie să trăiască în sărăcie, dar puţini ştiu că se poate trăi foarte bine şi cu bani mai mulţi”, ne spune colonel în rezervă Constantin Huzureanu. „Eu după 12 ani de serviciu militar am o pensie de 4500 de lei şi uitați-vă că reuşesc să trăiesc bine de la o zi la alta.”

Deşi efectele crizei economice sunt profund dramatice pentru cea mai mare parte a populaţiei, pensionarii militari cred că ceea ce le lipseşte cu adevărat românilor este cultura traiului bun. Acesta are multe avantaje faţă de cel traiul sărac şi îţi dă curaj să mergi mai departe: „Noi, militarii în rezervă, vrem să spunem tuturor că nu ne temem deloc de măririle de pensii”, ne spune colonelul Huzureanu. „Educația militară ne-a învăţat să ne descurcăm şi la bine şi la mai bine, atâta timp cât suntem plătiţi pentru asta. Și să știți că am stat mereu de pază în ţara asta, atât pe vreme de pace cât şi pe vreme de război. De exemplu în 1989, când toată lumea tremura de frică, noi am fost singurii cărora nu le-a fost teamă să scoată arma și să tragă.”

Scris de TNR
2 mai 2012 14:05

Alte articole

Vezi mai mult