Pentru a decongestiona traficul în Capitală, Gara de Nord va fi mutată în alt oraş

Măsură binevenită a Ministerului Transporturilor! Principala gară a Capitalei va fi mutată într-un alt oraş, pentru a fluidiza traficul în Bucureşti şi a reduce poluarea sonoră. Ministrul Anca Boagiu spune că pentru a decongestiona complet Capitala, cel mai bine ar fi ca Gara să fie mutată cât mai departe de Bucureşti şi mai aproape de alte oraşe.

„Ca terminal feroviar al Capitalei, Gara de Nord era foarte prost plasată chiar în Bucureşti”, declară Anca Boagiu, „astfel că ne gândim să o mutăm spre centrul ţării, mai precis în Braşov. O asemenea soluţie ar reduce şi durata călătoriilor pe calea ferată: de pildă, drumul cu trenul între Braşov şi Gara de Nord ar fi practic instantaneu, ceea ce sigur i-ar bucura pe bucureştenii care înainte făceau ore bune până la munte.”

„O altă variantă pe care am explorat-o”, spune Ministrul Transporturilor, „ar fi să plasăm Gara de Nord undeva în câmp, departe de orice oraş. Nici nu ar mai perturba traficul şi am avea şi suficient loc pentru o parcare de mari dimensiuni, un heliport şi un aeroport internaţional. În acest fel oamenii din orice colţ al ţării vor putea ajunge cu ce mijloc de transport doresc, nu ca până acum, când erau siliţi să ia trenul ca să vină în Gara de Nord, circulând în condiţiile mizerabile pe care le cunoaşteţi. Nu e normal ca pe calea ferată să se circule doar cu aceste trenuri infecte şi ne gândim serios ca în câţiva ani chiar să scoatem complet trenurile din Gara de Nord”, a încheiat Boagiu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
29 noiembrie 2011 12:06

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult