Pentru că Dragnea, Tudose şi Tăriceanu sunt la Alba-Iulia, România a cedat Ardealul înapoi Ungariei și-am scăpat de ei

România a reușit una din cele mai spectaculoase negocieri diplomatice în această dimineață, cedând Ardealul ungurilor după mai multe runde de negocieri în care noi i-am rugat și ei tot încercau să ne refuze. Diplomații români au profitat de ocazie, că Dragnea, Tudose sau Tăriceanu s-au dus la Alba Iulia să comemoreze unirea și au oferit Ardealul cu tot cu ei.

„Mișcarea este avantajoasă pentru toată lumea. Pe de o parte ungurii primesc Ardealul și nu mai au de ce să plângă toată ziua, pe de alta, noi scăpăm de ăștia, care nu vor mai fi primiți în țară, că nu avem tratate de extrădare sau de graniță cu Ungaria Mare. Cât despre românii din Ardeal, din păcate, aceștia vor fi sacrificați și vor trebui să stea într-o țară penibilă, curată, cu autostrăzi, pile mai bune la Statele Unite, premii Nobel și Oscar”, se arată într-un raport secret care a fost atașat la tratatul de cedare al Ardealului.

Mișcarea i-a revoltat pe moldovenii și oltenii rămași în afara Transilvaniei, acești spărgând numeroase sticle și pahare de nervi. Mai multe grupări naționaliste au anunțat deja că doresc recuperarea Ardealului de la unguri, dar nu imediat, ci peste vreo câțiva ani când îl pun ăia la punct și nu mai arată ca o fostă provincie habsburgică părăsită și lăsată în calea turcilor.

Scris de Ef
1 decembrie 2017 08:12
Citește mai mult despre: Dragnea tariceanu Tudose

Alte articole

Vezi mai mult