Pentru că la târgurile de joburi nu vine nimeni, de acum se vor organiza târguri de ajutoare sociale

Pustietatea de la târgurile de joburi organizate în fiecare lună au deteminat autoritățile să schimbe macazul și, în loc de oferte de locuri de muncă, să prezinte șomerilor oferte avantajoase de ajutoare sociale.

„Lună de lună ne chinuim să venim cu cele mai avantajoase oferte de locuri de muncă: zidari, faianțari, spălători, și așa mai departe, însă nu vine nimeni”, spune Decebal Popescu, șeful Departamentului de Ajutoare Sociale și Milogeală din cadrul Primăriei București.

„Organizând aceste târguri de ajutoare sociale, sperăm să ne asigurăm o afluență mai însemnată, pentru că știm că românul vrea totul mură-n gură. Avem oferte de nerefuzat, cum ar fi ajutoarele cu sporuri de risc pentru cei care stau 24 de ore din 24 întinși pe canapea, avem și oferte pentru străinătate, precum trei luni în Spania la mâncat căpșuni pe banii statului. Îi așteptăm pe toți cei interesați”, a mai adăugat acesta.

Măsura a fost deja implementată în Vaslui, județ cunoscut pentru rata de șomaj aproape maximă – 99%, singurii oameni din Vaslui cu joburi fiind patronii de cârciumi și barmanii. Din păcate, nimeni nu a fost prezent la târg, AJOFM Vaslui organizându-l într-un cămin cultural, și nu într-o cârciumă.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Luchian
12 aprilie 2017 14:55
Citește mai mult despre: ajutoare joburi munca

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult