Mare fast mare la Târgu Jiu, de ziua lui Constantin Brâncuși. Ca să marcheze cum se cuvine această nouă sărbătoare națională, doi deputați, în frunte cu Valeriu Zgonea – ”șefu’ la deputați”, cum singur se recomandă – au tăiat Coloana Infinitului, una din principalele opere ale lui Brâncuși.

zgonea_taiat_coloana_infinitului.jpg ”Așa e tradiția la noi, la români”, a explicat Valeriu Zgonea. ”De Paști tăiem un miel, de Crăciun, un porc, nu există sărbătoare importantă în care să nu tăiem și noi ceva. Și după ce m-am gândit eu bine, am decis că de ziua lui Brâncuși cel mai bine merge să tăiem Coloana Infinitului. Omagiu mai mare de-atât eu zic că nu se poate. Decât respect, Constantin Brâncuși!”

După tăierea coloanei, a izbucnit o mică controversă între Veleriu Zgonea și celălalt parlamentar, pentru că nu s-au pus de acord ce să facă mai departe cu Coloana Infinitului. ”S-o punem pe grătar și s-o împărțim la oameni”, a urlat Valeriu Zgonea. ”Ba nu, o tocăm și facem cârnați din ea!”, a propus celălalt parlamentar. În cele din urmă au decis s-o vândă la fier vechi, banii obținuți urmând să fie folosiți pentru campania PSD din acest an.

Scris de Calin | Friday, 19.02.2016 13:27 Politic

National Cinematografic