Pentru că n-au știu cum se sărbătorește ziua Brâncuși, doi parlamentari au tăiat Coloana Infinitului

Mare fast mare la Târgu Jiu, de ziua lui Constantin Brâncuși. Ca să marcheze cum se cuvine această nouă sărbătoare națională, doi deputați, în frunte cu Valeriu Zgonea – ”șefu’ la deputați”, cum singur se recomandă – au tăiat Coloana Infinitului, una din principalele opere ale lui Brâncuși.

”Așa e tradiția la noi, la români”, a explicat Valeriu Zgonea. ”De Paști tăiem un miel, de Crăciun, un porc, nu există sărbătoare importantă în care să nu tăiem și noi ceva. Și după ce m-am gândit eu bine, am decis că de ziua lui Brâncuși cel mai bine merge să tăiem Coloana Infinitului. Omagiu mai mare de-atât eu zic că nu se poate. Decât respect, Constantin Brâncuși!”

După tăierea coloanei, a izbucnit o mică controversă între Veleriu Zgonea și celălalt parlamentar, pentru că nu s-au pus de acord ce să facă mai departe cu Coloana Infinitului. ”S-o punem pe grătar și s-o împărțim la oameni”, a urlat Valeriu Zgonea. ”Ba nu, o tocăm și facem cârnați din ea!”, a propus celălalt parlamentar. În cele din urmă au decis s-o vândă la fier vechi, banii obținuți urmând să fie folosiți pentru campania PSD din acest an.

Scris de Calin
19 februarie 2016 13:02
Citește mai mult despre: Brancusi Zgonea

Alte articole

Vezi mai mult