Pentru că nu cunoşteau niciun alt negru, mii de români i-au trimis condoleanţe lui Cabral

Vestea decesului fostului preşedinte sudafrican, Nelson Mandela, i-a întristat pe mii de români, care au ţinut să-şi exprime solidaritatea cu familia îndoliată a marelui om de stat. Pentru că nu cunoşteau pe nimeni originar din Africa, majoritatea i-au trimis răvaşe pline de durere prezentatorului TV Cabral, care s-a declarat “foarte derutat” de sacii de scrisori care îi soseau la poartă.

“Cu toţii suntem necăjiţi că domnul Mandela a plecat dintre noi, dar de ce Doamne iartă-mă mi-aţi trimis mie toate cartolinele cu ‘Eterne regrete’ şi ‘Condoleanţe familiei îndurerate’?”, s-a întrebat Cabral. “N-am fost în viaţa mea în Africa de Sud, am crescut în Berceni… Mă scuzaţi, sună telefonul. Sigur e încă cineva care vrea să-şi exprime tristeţea faţă de pierderea mea.”

Dacă ignoranţa românilor de rând este scuzabilă, nu acelaşi lucru poate fi declarat despre gestul mai multor oficialităţi, printre care reprezentanţi ai Parlamentului României, ai Ministerului de Externe şi ai Ambasadei României în Africa de Sud, care au trimis şi ele jerbe şi coroane la uşa lui Cabral şi i-au ridicat în curte un monument dedicat lui Nelson Mandela.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
6 decembrie 2013 13:12

Alte articole

Vezi mai mult