Pentru că nu se pricep la flori, mulţi bărbaţi au cerut azi „un buchet mare cu de toate”

Se vede că nu e aria lor de expertiză! Mii de florărese din întreaga ţară spun că au avut bătăi de cap cu bărbaţii care veneau în uşa stabilimentului, priveau derutaţi în jurul lor şi cereau, bâlbâindu-se, “un buchet mare cu de toate”.

“Într-un fel e mai bine. Mai demult, veneau şi cereau doar ‘unul mare’. Atunci trebuia să-i întreb de fiecare dată: pun şi ghiocei? pun şi garoafe? pun şi o orhidee la băiatu’?”, povesteşte o comerciantă de flori.

“Narcise, frezii, zambile, lalele, viorele, zorele, gogele, n-o să învăţ niciodată să le deosebesc”, spune Mircea Valeriu, bărbat din sectorul 4 al Capitalei. “M-am dus la florărie şi am cerut şi eu ce ştiu, unul mare cu de toate! Sper să-i placă nevesti-mii, că eu nu mănânc aşa ceva.”

“M-am certat un pic cu florăreasa, că nu găseam lipia. Ea îmi tot explica, domn’le, buchetul nu se face în lipie, se face în celofan. Bineee… Vedem când ajung acasă. Dacă m-a minţit, sun la OPC!”, comentează un alt client, cărând în braţe un buchet imens cu peste 20 de sortimente de flori şi extra usturoi.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Vasile
8 martie 2017 17:03

Alte articole

Vezi mai mult