Pentru că Teleormanul este încă în secolul XVII, procurorii cer ca Dragnea să fie judecat după pravila lui Vasile Lupu

Vrem justiție? Hai să fim corecți până la capăt! Pentru că Teleormanul e încă în evul mediu, procurorii solicită ca lui Liviu Dragnea să-i fie aplicată pravila lui Vasile Lupu din sec. XVII, care prevede pentru faptele săvârșite de infractorul teleormănean o pedeapsă simplă, dar eficientă. După condamnare, acesta ar trebui legat de cozile unor cai și rupt în 4 bucăți.

Există însă și opinii separate, mai precis judecători care spun că ar fi incorect să-i aplicăm lui Dragnea pravila lui Vasile Lupu. Un judecător de la ICCJ susține că Dragnea ar fi cetățean al Țării Românești, deci el cade sub incidența Îndreptării Legii lui Matei Basarab din 1652, care prevede ca Dragnea să fie spânzurat parțial, castrat, să i se scoată mațele și abia apoi să fie tăiat în 4 bucăți de călău.

Sunt și alte polemici de procedură, de exemplu unde să punem țeapa cu capul lui Dragnea înfipt după ce-l executăm, în fața Parlamentului, sau în fața sediului central PSD? Juriștii consideră că în fața sediului PSD, pentru că Liviu Dragnea nu era șeful Camerei Deputaților când a comis fapta.

Alți juriști consideră că ar fi normal ca țeapa cu capul lui Dragnea să stea câte o săptămână în fiecare reședință de județ, ca să știe toți pesediștii ce merită și ce-i așteaptă dacă mai fură.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
14 noiembrie 2017 07:11
Citește mai mult despre: coruptie Liviu Dragnea

Alte articole

Vezi mai mult