Pentru că vor fi distribuite prin poştă, cardurile de sănătate vor putea fi folosite abia în 2043

Veşti proaste pentru românii care aşteptau cu sufletul la gură să intre în posesia noului card de sănătate. Autorităţile au luat decizia inexplicabilă de a le trimite prin Poşta Română, astfel că acestea ar putea intra în posesia cetăţenilor abia în anul 2043. “Pentru că bugetul alocat sănătăţii este mic, am făcut economii şi am creat cardurile dintr-un material uşor alterabil, astfel că orice transport mai rapid le-ar putea deteriora. Am apelat la Poşta Română pentru că la ei nu există riscul să se grăbească”, spune Cristian Buşoi, preşedintele CNAS.

Românii sunt optimişti şi văd partea bună. “Până în 2043, avem timp să ne punem la punct cu informaţiile, ca să nu fim luaţi pe nepregătite, când ne vom trezi cu cardul în cutia poştală. Eu deja m-am apucat de citit şi am speranţe că în 30 de ani voi şti tot ce e de ştiut despre cardul de sănătate”, spune Radu B., un bătrân de 91 de ani.

Experţii spun că guvernanţilor le-a scăpat un aspect important. “Din păcate, s-a făcut greşeala capitală de a cere confirmare de primire, ceea ce ar putea amâna folosirea cardurilor până spre sfârşitul acestui secol”, spune Decebal Popescu, expert în dinamica plicurilor.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Luchian
22 septembrie 2013 22:01

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult