Pervers! Ponta a strecurat în noul Cod Rutier un articol care permite exploatarea aurului cu cianuri

Soarta Roşiei Montane ar putea fi pecetluită, transmit surse din palatul Victoria, pentru că proiectul de lege privind mineritul s-a dovedit a fi fost doar o diversiune! Profitând de haosul creat în mass-media şi în societatea civilă, premierul Victor Ponta ar fi reuşit să strecoare în noul Cod Rutier şi un articol care dă undă verde companiei Gabriel Resources pentru exploatarea aurului cu cianuri.

Astfel, spun puţinii specialişti care au citit deja noul Cod Rutier, capitolul “Permisul” conţine, pe lângă prevederi privind obţinerea şi pierderea permisului auto, şi următorul paragraf: “Conducătorul auto care traversează Munţii Apuseni trebuie să reducă viteza, pentru că acolo sunt permise dinamitarea munţilor şi extragerea aurului de către RMGC. Acesteia i se permite prin prezentul act să utilizeze cianură de potasiu, stricnină, Furadan, şoricioaică şi alte otrăvuri, în scopuri miniere sau doar pentru distracţie, contra unei şpăgi care se negociază cu organele legii.”

Întrebat privind gestul sfidător pe care l-ar fi comis, premierul Ponta a răspuns: “Chiar nu sunt de acord să avem atâtea maşini înmatriculate în Bulgaria. Cianură? Care cianură? Într-adevăr, problema accidentelor rutiere provocate de jderi care ţâşnesc de pe marginea drumului este una foarte presantă.”

Scris de Vasile
20 septembrie 2013 12:09

Alte articole

Vezi mai mult