Piedone deschide un magazin cu mâncare second hand pentru pensionarii din sectorul 4!

Pentru a veni în ajutorul persoanelor de vârsta a treia cu venituri mici, edilul sectorului 4 al Capitalei a anunţat deschiderea unui lanţ de magazine cu mâncare second hand. Cristian Popescu-Piedone crede că e păcat ca unii să n-aibă ce pune pe masă, iar alţii să arunce mâncare foarte puţin mestecată.

“Nu e nicio ruşine să iei mâncare la gura a doua”, explică edilul. “E curată, în multe cazuri nu a fost deloc digerată şi abia dacă are urme de mestecare, practic e ca nouă. Dacă eşti sărac, nu te uiţi că nu e mâncare la modă, că arată ca şi cum ar fi de anul trecut”. Piedone încurajează donaţiile de alimente puţin folosite şi spune că va contribui personal cu o mare cantitate de mâncare nedigerată, dat fiind că numai de la micul dejun din această dimineaţă i-au mai rămas vreo 10 kilograme.

“La noi în sector sunt familii atât de sărace încât îşi transmit din tată în fiu un codru de pâine veche”, spune Piedone. “Dacă au mai mulţi copii e jale, că trebuie să îl împartă între ei. La pensionari e şi mai rău, unii au ajuns să-şi însceneze moartea ca să li se facă parastas şi măcar aşa să apuce şi ei să îmbuce ceva.”

Scris de TNR
13 ianuarie 2012 11:01

Alte articole

Vezi mai mult