De parcă n-ar fi fost suficiente controversele stârnite de alegerea lui Trump, iată că Statele Unite se confruntă cu o nouă problemă postelectorală. Cutremurul ce amenință scena politică americană vine, surprinzător, din România, de la PNL. Reprezentanții săi se arată revoltați de modul în care a decurs în State campania electorală, pe care o consideră plină de nereguli flagrante. Liberalii solicită vehement anularea alegerilor din SUA, invocând vicii grave de procedură.

alina gorghiu candidati.jpg

Ei acuză partidele americane de dictatură, de vreme ce au impus candidați pe care i-au susținut până în pânzele albe. „Cum e posibil să începi o ditamai campania electorală lansând un candidat și să închei alegerile alături de același om?! Nici măcar nu-i ca și cum după mai multe încercări ar fi revenit la prima alegere – nu, e vorba de luni întregi în care ei nu și-au schimbat candidatul nici măcar o dată! Și nu mă refer doar la învingător, și ceilalți la fel au făcut. Nici nu contează cine a ieșit președinte, în atari condiții alegerea sa e ilegală”, graseiază revoltată Alina Gorghiu.

Mai mult, PNL-ul consideră maniera americanilor de a face politică o amenințare la adresa democrației: „N-au avut ca opțiune nici un penal, nici un corupt dovedit, nici măcar un dubios acuzat de contracte păguboase cu statul. Cum să mai poată fi integrați în societate și reabilitați astfel de oameni dacă nu li se acordă nici măcar șansa asta la o imunitate care să-i ferească de pușcărie?! Nu putem sta cu mâinile încrucișate, să vedem cum cea mai mare democrație a lumii se face de râs. Depunem o contestație internațională, asta de îndată ce ne vom da seama cui ar trebui s-o adresăm”, își încheie liberalii protestul.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Harald | Friday, 11.11.2016 18:43 Politic

National Cinematografic