Poliția din NewYork a arestat un bărbat bănuit că plănuia un atac de panică

Serviciile secrete americane au descins la locuința cetățeanului sirian Hussein Spayma, pe care l-au arestat înainte ca acesta să aibă timp să se sperie și să fugă. Conform declarațiilor oficialilor americani, atacul de panică urma să se aibă loc exact pe data de 11 septembrie, într-un mall din fața ambasadei SUA din Washington DC.

După primele cercetări, se pare că atacul de panică era finanțat din afara țării, cel mai probabil din Pakistan. În locuința lui Spayma au fost descoperite planurile detaliate ale mai multor atacuri de panică ce urmau să aibă loc în unele orașe din SUA. Pe data de 11 septembrie Hussein Spayma urma să se sperie atât de tare, încât pe lângă el s-ar mai fi speriat și câteva sute de civili nevinovați.

Agenții CIA îl urmăreau pe Spayma de câteva luni și erau la curent cu planurile sale de a face panică. Purtătorul de cuvânt al CIA a declarat pentru TNR: „Bărbatul făcea parte dintr-o celulă de criză nervoasă a rețelei Al Quaida. El era hotărât să facă un atac de panică în public și nu se temea să moară de frică.”

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
8 septembrie 2011 16:11

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult