Poliţia rutieră introduce numere obligatorii de Alba şi Prahova pentru șoferii începători

Poliţia rutieră renunţă de luna viitoare la clasicele semne distinctive pentru conducătorii auto începători şi le înlocuieşte cu numere de înmatriculare de Alba şi Prahova, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Şoferii cu vechime mai mică de un an vor fi astfel mult mai vizibili pe drumurile publice, ceilalţi participanţi la trafic putând să-şi ia măsuri de siguranţă din vreme. „Ne bazăm foarte mult pe reflexele dobândite de şoferi de-a lungul timpului. Practic, conducătorii auto reacţionează mult mai bine la numerele de AB şi PH decât o fac la semnalele acustice şi luminoase ale maşinilor de intervenţie. Șoferii păstrează distanţa faţă de autovehiculele cu aceste numere sau opresc pe partea dreaptă a carosabilului, până la îndepărtarea pericolului”, scrie într-un comentariu la postare agentul Decebal Popescu.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi din Regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice, posesorii de autovehicule înmatriculate deja cu numere de AB sau PH sunt sfătuiţi să renunţe o vreme la ceea ce ei numesc şofat, pentru a nu stârni panică în rândul populaţiei, neobişnuită să vadă dintr-o dată un număr atât de mare de semne ale răului pe şosele.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
21 mai 2014 04:05

Alte articole

Vezi mai mult