Poliţiştii călare din Capitală vor fi dotaţi cu armament modern: suliţe şi arcuri cu săgeţi

Inspectoratul General al Poliţiei Bucureşti a contractat recent o firmă de armament pentru dotarea poliţiştilor călare din capitală. Astfel, pentru a fi eficienţi în lupta cu infractorii, aceştia vor fi dotaţi cu cele mai moderne arcuri cu săgeţi şi suliţe.

În plus, poliţiştii vor avea platoşe de oţel şi, în unele cazuri, cămăşi de zale. Cu toate acestea oamenii legii se plâng că armele sunt aproape inutile. „Sigur, când te lupţi cu spadasinii din Ferentari şi Rahova, o suliţă sau o lance este bună să-i ţii la distanţă. Mai neplăcut este cu arcul, pentru că trebuie să tragem mai întâi un foc de avertisment în aer şi multora din colegi le-a căzut săgeata înapoi în cap. Infirmeria e plină”, a mărturisit spătarul Decebal Popescu, şeful poliţiştilor călare.

Pe de altă parte, reprezentanţii IGP sunt mulţumiţi de implementarea proiectului, dorind să-l extindă la nivel naţional. Pentru început se doreste crearea de trupe auxiliare de muşchetari şi răzeşi, pentru evenimentele cu mulţi oameni cum ar fi concertele, meciurile de fotbal sau protestele din Piaţa Universităţii.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

9 octombrie 2012 17:10

Alte articole

Vezi mai mult