Poliţiştii liniştesc şoferii: „Chiar dacă amenzile cresc, şpăgile rămân neschimbate”

Speriaţi iniţial de amenzile foarte mari care vor fi introduse în noul cod rutier, şoferii primesc şi o veste bună. Poliţiştii au anunţat prin purtătorul lor de cuvânt că noile amenzi îi vor afecta pe foarte puţini români, pentru că ei intenţionează să păstreze cuantumul şpăgilor neschimbat pentru cel puţin încă un an de acum încolo.

„Preferăm să luam aceleaşi şpăgi, dar de la mai mulţi şoferi. Aşa câştigă toată lumea, şi noi, şi şoferii care încalcă regulile de circulaţie”, spune un agent de la poliţia rutieră. Un alt avantaj pentru poliţişti este faptul că ei preferă oricând să ia o şpagă în loc să scrie o amendă, mai ales că mulţi oricum nu ştiu să scrie, iar cei care ştiu fac o grămadă de greşeli gramaticele.

Poliţiştii sunt totuşi dispuşi să accepte şi şpăgi mai mari, însă promit că şoferii vor avea tot felul de surprize la schimb. „Ştim că sunt foarte mulţi şoferi care nu ne suportă, aşa că am decis ca, în schimbul unei sume modice, şoferul să poată înjura sau scuipa agentul de circulaţie fără să rişte nici o amendă pentru ultraj. E bine ca şoferii să se descarce pe poliţişti, aşa poate vor fi mai calmi în trafic”, crede şeful poliţiei rutiere.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
1 iulie 2013 07:52

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult