Ponta: “Canicula ne-a fost impusă de FMI, abia acum şi-au dat acordul să dăm drumul la ploi”

Extremele meteorologice din ultimele zile au, în fine, o explicaţie! Prim-ministrul Victor Ponta a ieşit public în această dimineaţă, cerându-şi scuze pentru canicula din această săptămână, dar şi asumându-şi meritele pentru ploile de azi-noapte. “Nu am avut ce să facem”, a spus premierul, “canicula a fost impusă de FMI fostului guvern ca o condiţie pentru împrumut. Am negociat însă cu experţii fondului şi aceştia şi-au dat aseară acordul să dăm drumul la ploi pentru populaţie, deşi iniţial acceptaseră ca acestea să fie doar firme.”

Ponta a explicat că în acordul cu Fondul Monetar Internaţional semnat de Guvernul Boc se găseau o mulţime de alte clauze de acest gen, pe care însă a reuşit să le elimine. “De exemplu, FMI ne solicitase ca bătrânii să nu mai aibă voie să închidă geamurile în autobuz sau să se bage în faţă la alimentara, ceea ce noi am considerat că este absolut inacceptabil – le-am spus să-şi ia tranşa de bani înapoi şi să ne lase în pace.”

“Actualul guvern a reuşit însă în cele din urmă să scoată obligativitatea menţinerii caniculei din acordul cu Fondul. Ca urmare, începând chiar de azi-noapte, după cum aţi putut observa, populaţia a început să beneficieze de răcoare”, a încheiat premierul Ponta.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
10 august 2012 14:08

Alte articole

Vezi mai mult