Ponta cere ca românii care nu se prezintă la referendum să-şi piardă cetăţenia

Victor Ponta pregăteşte o nouă ordonanţă de urgenţă, prin care încearcă să se asigure că la referendumul pentru suspendarea lui Băsescu se vor prezenta 50% plus unu dintre românii înscrişi pe listele electorale. Astfel, cei care nu se prezintă la vot sunt ameninţaţi de premier cu pierderea cetăţeniei române.

„La fel cum nu pot coabita cu Băsescu, nu pot nici reprezenta interesele românilor care nu vor să-l demită pe Băsescu. Nu văd nici o diferenţă între cei care nu se prezintă la vot şi Angela Merkel, care nici ea nu votează la referendum. Cine nu vine la urne rămâne fără cetăţenia română, e liber să plece în Germania, sau în oricare altă ţară înapoiată care îl susţine pe tiranul Băsescu”, a explicat premierul.

Atenţionat de un ziarist că măsura este nedemocratică, Ponta a replicat dur: „Puteam să le iau românilor dreptul la viaţă, la sănătate, la educaţie, dar n-am făcut-o. Să zică mersi că pierd doar cetăţenia şi nu altceva. Și, în plus, este o idee originală, pentru care nu pot fi acuzat de plagiat”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
17 iulie 2012 16:07

Alte articole

Vezi mai mult