Premierul Victor Ponta a răspuns criticilor conform cărora guvernul pe care îl conduce tolerează defrișările de păduri din România și este de-a dreptul complice cu firmele care taie copaci în mod ilegal. „Vă îngrijorați pentru tot felul de fleacuri. Pădurile sunt neesențiale pentru o țară, uitați-vă la Dubai sau Quatar, ăia nu au nici o pădure și sunt plini de bani”, a spus premierul.

ponta-dubai.jpg

Acesta a atras atenția că o țară poate să câștige foarte mulți bani din deșert. Un deșert bine cultivat va da, în doar câțiva ani, petrol de cea mai bună calitate, totul e să ai răbdare. Totuși, cea mai costisitoare operațiune în amenajarea unui deșert este defrișarea, care trebuie făcută cu cap, astfel încât să nu mai rămână urmă de verdeață deasupra.

„Am ajuns atât de obraznici încât vin oameni care vor să ne amenajeze gratis deșertul, în timp ce alții dau miliarde de euro pentru asta, iar noi îi refuzăm. Să vedeți ce o să plângem după oamenii ăștia când va trebui să aruncăm miliarde  pentru tot felul de firme străine care să vină să ne defrișeze țara”, a declarat Victor Ponta.

Scris de Eftimie | Monday, 11.05.2015 14:47 Politic

National Cinematografic