Portavion american, eşuat în Delta Văcăreşti după ce a confundat Vitanul cu Coreea de Nord

Panică în cartierele Berceni şi Vitan! Portavionul american USS Carl Vinson a eşuat în această dimineaţă în Delta Văcăreşti după ce s-a împotmolit într-un banc de stuf. De vină, spun reprezentanţii Marinei SUA, ar fi o eroare umană, căpitanul vasului confundând sud-estul Capitalei cu o suburbie a Pyongyangului.

“Nu se ştie exact cum a intrat portavionul pe Dâmboviţa, cert e că a făcut stânga chiar înainte de turnurile alea urâte de pe Vitan-Bârzeşti şi a rămas înţepenit în groapa Văcăreşti. Nu e nimeni rănit, doar câteva cuiburi de lişiţă răsturnate, dar cetăţenii din zonă s-au speriat. Mulţi dintre ei nu mai văzuseră o navă de război traversând Splaiul Unirii dintr-o gârlă în alta cu o asemenea viteză”, spune Decebal Popescu, agentul de poliţie care a intervenit la locul accidentului.

“Regret profund această confuzie, dar trebuie să recunoaşteţi că întreaga zonă arată exact ca un cartier din Coreea de Nord. Fiind dimineaţă, nu era nimeni pe stradă, altfel am fi rugat pe cineva să ne dea indicaţii şi ne-am fi dat seama că aici nu se vorbeşte coreeană, ci un fel de rusă portugheză”, spune ofiţerul american James Haggis, încercând din răsputeri să bage portavionul în marşarier.

Dacă nu reuşeşte să iasă singur din stufăriş, portavionul Carl Vinson va fi tractat de un echipaj al Poliţiei Rutiere până la un service de vapoare din comuna Glina, iar Departamentul Apărării din SUA va fi obligat să suporte integral costurile operaţiunii.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Cum ne vin ideile? Bea niște bere TNR și-o să afli. bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
13 aprilie 2017 15:04

Alte articole

Vezi mai mult