Poze cu grădiniţe normale din România, prezentate ca „grădiniţe bombardate în Ucraina”

Mai multe publicații de propagandă americană și NATO au difuzat în aceste zile imagini cu o așa zisă „grădiniță bombardată în Ucraina” în care se văd imagini cu distrugerea făcută forțele pro-ruse. În realitate, foarte mulți români au sesizat că acea grădiniță este una normală, cum se găsește în Buzău sau Mehedinți.

Imaginile cu tavanul dărâmat, pereții sparți sau prizele scoase din perete au impresionat, mai mult ca sigur, lumea occidentală. O verificare mai atentă a fotografiilor ar fi scos însă la iveală despre ce grădinițe este vorba. După cum se poate vedea foarte bine, pe unele din pupitrele distruse scrie „realizat cu fonduri europene” în timp ce în fundal, într-unul din instantanee, se poate vedea clar cum primarul negociază o șpagă cu directoarea grădiniței.

Nu este prima oară când presa occidentală prezintă imagini false din Estul Europei ca fiind reale. Într-un reportaj BBC de anul trecut, reporterii britanici au intervievat un retardat și au scris pe burtieră că acela este Președintele României și că vrea mai mult „gugu-gaga”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
18 februarie 2022 16:56
Citește mai mult despre: fake news gradinita ucraina

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult