După o şedinţă CSAT de doar 5 minute, România are o poziţie oficială în chestiunea Brexit. S-au analizat toate aspectele şi în unanimitate s-a decis să formulăm o singură solicitare diplomatică. Dacă englezii pleacă, să ne lase câte o ţigară. Un calcul simplu arată că sunt 60 de milioane de englezi, deci vin cam 3 ţigări de om.brexit_tigare.jpg

“Brexitul e o problemă foarte sensibilă şi am acţionat conform importanţei noastre geostrategice. Iniţial se propusese să cerem câte un pachet de ţigări, dar am considerat că nu trebuie să ne întindem. Am înţeles că bulgarii au o poziţie separată, nu s-au băgat să ceară ţigări cu noi, deci probabil ei au furat brichetele”, explică preşedintele Iohannis.

Românii consideră că nu e normal ca Marea Britanie să plece aşa, când vrea: "Am băut împreună, lasă şi tu măcar de şpagă. Tradiţia noastră de est-europeni rupţi în cur impunea şi să le cerem să ne lase măcar vreo 10 lire sterline pentru taxi, dar am decis să avem demnitate şi să cerem doar ţigări", declară preşedintele.

Surse din marea diplomaţie susţin însă că avem şi un plan secret pentru negocieri, mai precis nu dăm nicio ţigară la unguri!


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Wednesday, 22.03.2017 16:44 Politic

National Cinematografic