Preluarea bazei Deveselu, amânată: Patriarhia încă negociază cu americanii comisionul de sfinţire

Probleme fără precedent pentru armata SUA! Preluarea de către americani a bazei de la Deveselu a fost amânată pe termen nedefinit, pentru că aceasta trebuie sfinţită şi reprezentanţii Patriarhiei nu vor să lase din preţ.

“Potrivit legislaţiei ortodoxe, punerea în funcţiune a unui obiectiv militar atât de important nu poate avea loc fără o sfinţire temeinică”, a declarat Patriarhul Daniel pentru CNN. “O asemenea sfinţire necesită tone de aghiazmă calitatea I, un trafalet telescopic de 15 metri din kevlar, baloţi întregi de busuioc, mobilizarea a sute de cadre, diaconi, cântăreţi, un cor de maici… Cu 4 milioane de dolari, cât vor americanii să dea, sfinţim maximum gardul şi două depozite.”

“Întreaga lucrare face de zece ori pe atât! Mai ales că scutul îi vizează pe ruşi, care sunt fraţii noştri ortodocşi”, a conchis întâi-stătătorul Bisericii.

“Nu negociem. E mai ieftin să aducem un rabin din New York şi să-i plătim un training de sfinţire împotriva dracilor specifici acestui areal geografic”, a răspuns prompt căpitanul Howard Burcea, şeful departamentului anti-draci al bazei de lângă Caracal.

Times New Roman revine pe ecrane. Din 19 octombrie, ne vedem în fiecare duminică la ora 19.00 pe Prima TV!

Scris de Vasile
11 octombrie 2014 02:10

Alte articole

Vezi mai mult