Premierul Emil Boc a inaugurat un tronson de potecă bătătorită

Lucrările la poteca Gherghişani au demarat cu un an în urmă, însă vremea nefavorabilă a îngreunat mult ritmul construcţiei. De multe ori ploaia a şters toate urmele care marcau poteca, aşa că s-a trasat alta. Sectorul de potecă inaugurat astăzi a fost construit de o firmă italiană, care a bătătorit zi şi noapte pentru ca poteca să fie gata la timp.

După ce a tăiat panglica, primul ministru a subliniat importanţa acestei poteci într-o declaraţie plină de satisfacţie meschină: „Acest sat merita o potecă civilizată. Până acum cetăţenii din Gherghişani erau nevoiţi să ocolească cinci kilometri prin pădure pentru a ajunge la izlazul comunal. Vechea potecă ce unea acest sat cu satul vecin, Praviţa de Jos, era plină de gropi că-ţi rupeai pantofii în ele. Mulţi săteni grăbiţi au ajuns la spital pentru că au încercat să evite gropile şi au căzut de pe bicicletă.”

În zonă mai sunt în desfăşurare şi alte lucrări de amploare, precum centura ocolitoare a izlazului comunal. Aici doisprezece muncitori încălţaţi cu cizme de cauciuc calcă iarba zi şi noapte. Această cărare va avea două benzi, ca să poţi merge pe ea cu căruciorul de butelie legat de bicicletă. La fel ca Transfăgărăşanul, poteca va fi deschisă circulaţiei numai pe timp de vară, pentru că iarna vin lupii.

Scris de TNR
28 aprilie 2011 16:48

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult