Premierul Estoniei, după vizita în România: „M-am întâlnit cu o mătușică și m-a întrebat al cui îs”

Premierul Estoniei, Jüri Ratas, spune că vizita la țară, în România, a fost una simpatică și plină de aventuri plăcute. „Foarte mulți țărani acolo, sunt atât de mulți țărani că au un Muzeu al Țăranului și unul al Satului, amândouă în centrul capitalei. S-au emancipat mult, nu mai sunt atât de multe căruțe pe străzi și mulți oameni erau îmbrăcați complet”, a povestit Ratas jurnaliștilor care l-au așteptat la aeroport.

Acesta spune că cea mai simpatică a fost o mătușică cam amețită, care s-a tot ținut după el. „A venit o tușică la mine a zis «mă, găligane, cum te cheamă?». I-am zis, Iuri, ea s-a uitat în jur, a oftat, și dup-aia m-a întrebat de unde sunt. «Din Estonia, mătușă». «Și al cui ești tu din Estonia?». I-am zis, dar n-a reținut, cred că era de la soare. După aia m-a chemat să-mi dea o țuică de-aia de-a lor și niște pâine, că sunt săraci, nu prea au multe pe-acolo”.

Premierul a povestit și că a fost impresionat de ospitalitatea românilor. „Mămăița asta chiar a venit și cu steagul nostru, l-a pus invers, nu m-am supărat, atâta știe, mai greu a fost să-l deznod, că-l aranjase ca pe un batic. Acum vin și cu o mărturisire: i-am dat 10 euro din fondul de protocol al Cancelariei Guvernului, că mi s-a făcut milă de ea, i-am zis «tușică, du-te și ia bomboane la nepoți». Ceilalți 5 euro i-am cheltuit pe bacșiș la un chelner cu mustață să mă lase îm pace, că mă tot mă trăgea de mânecă să vorbim ceva despre Schengen și UE și nu înțelegea că la noi în țară nu e obiceiul ăsta să socializezi cu ospătarii”.

Scris de Eftimie
18 iunie 2018 13:06

Articole asemanătoare

Vezi mai mult