Premierul Ponta propune o nouă variantă de regionalizare: „Roşia Montană va trece la Canada”

După vizita de la Roşia Montană, premierul Ponta spune că a găsit cea mai bună variantă pentru rezolvarea situaţiei. Pentru ca ţara să nu mai fie scindată, România va renunţa complet la Roşia Montană, urmând ca tot teritoriul pe care vor să-l exploateze cei de la RMGC să revină Canadei. „Aia e, vom avea o regiune în plus, Canada, dar măcar scăpam de o problemă”, a spus Ponta.

„Oricum am da-o, cineva va fi nemulţumit, fie cei din Piaţa Universităţii, fie minerii de aici, ca să nu mai zic de canadieni, care s-au săturat să-i plătească de 6 ani pe aceşti mineri fără să facă nimic” a adăugat premierul. „Cu riscul de a-l supăra pe deputatul Ponta, la regionalizare voi propune ca Roşia Montană să devină teritoriu canadian. Dacă tot vor să dea cu cianură, măcar să dea pe teritoriul lor canadian.”

Cei mai mari adversari ai ideii premierului – în afara deputatului Ponta, evident – sunt liderii UDMR. Kelemen Hunor spune că Roşia Montană ar trebui să revină Ungariei, ţara cea mai îndreptăţită să beneficieze de aurul aflat acolo. „Acolo este aur ingropat de strămoş nostru, Attila, nu de rege de la Canada”, a precizat liderul UDMR.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
16 septembrie 2013 11:09

Alte articole

Vezi mai mult