Premierul Ungureanu: „Miniştrii mei sunt necunoscuţi, din motive de securitate națională”

Primul ministru a convocat astăzi o întâlnire cu guvernul la o casă conspirativă din centrul capitalei, cunoscută şi ca Palatul Victoria. Noii miniştri au fost informaţi şi contra-informaţi asupra programului de guvernare, dar şi viceversa. La conferinţa de presă, noul premier a refuzat să dea orice fel de amănunte despre miniştrii cabinetului său, pentru siguranţa noastră, desigur. „Actualul guvern e format din oameni necunoscuţi, fiindcă adevărata lor identitate nu poate fi divulgată public. E normal să nu-i cunoaşteţi pe minştri după nume pentru că, aşa cum v-aţi dat seama, numele lor sunt inventate.”

Amabil cu presa, noul premierul a făcut un mic rezumat al şedinţei de guvern: „După cum ştiţi, m-am întâlnit azi cu Pitulicea, cu Viezurele şi cu ceilalţi la Casa Pajura. Barza n-a putut să vină, fiindcă are o intervenţie la ministerul familiei. Problema e că nu avem suficiente alune la buget, aşa că am discutat cum să reducem consumul. O să mai tăiem puţin de la Creşă şi de la Albine şi o să dăm mai mult la Groapă, aşa cum a zis şi Pădurarul. Am vorbit şi despre programul de guvernare, care este strict secret, aşa că urmează să nu vă pot spune mai multe. Am o groază de treabă, în douăzeci de minute vreau să duc buşteanu la castor.”

Reporterul TNR a încercat să obţină unele detalii, aşa că l-a întrebat pe noul premier cine este Pitulicea. Premierul i-a răspuns prompt: „Din întrebarea dumneavoastră înţeleg că sunteţi persoana cu CNP-ul 182062515518933, mama dumneavoastră se numeşte Mariana şi aţi făcut liceul la Tecuci, unde l-aţi avut ca diriginte pe domnul Bujoreanu. Ce anume doreaţi să ştiţi?”

Scris de TNR
10 februarie 2012 08:02

Alte articole

Vezi mai mult