Presa internaţională: Adrian Năstase, primul blogger român condamnat definitiv

Cele mai importante instituţii de presă de pe mapamond îşi exprimă şocul şi îngrijorarea cu privire la situaţia bloggerilor din România. „În mica fostă ţară comunistă din Estul Europei bloggerii sunt vânaţi ca nişte animale şi băgaţi în puşcării”, relatează New York Times pe prima pagina.

Le Monde a făcut o analiză mai amănunţită a situaţiei bloggerilor din România. „Majoritatea trăiesc sub teroare, într-un stat dictatorial condus cu o mână de fier de Traian Băsescu. Mulţi nici nu-şi dau numele real, preferând pseudonime şi nume conspirative cum ar fi Zoso, Piticu, Arhi sau Vlad Petreanu. Printre puţinii care au avut curajul să se semneze cu numele real, Adrian Năstase, a plătit pentru nesăbuinţă, fiind condamnat la doi ani de temniţă grea”, relatează publicaţia franceză.

Cunoscutul tabloid german Bild dă alte detalii despre activitatea online a bloggerului Adrian Năstase. „Iniţial, şi el, ca mulţi bloggeri oprimaţi de regimul dictatorial, scria sub pseudonimul Bombo. A crezut, cu naivitate, că democraţia în blocul estic a evoluat suficient cât să permită libertatea de opinie”. Bild mai spune că bloggerul român a încercat să-şi ia viaţa la venirea forţelor de ordine strigând „Decât o viaţă în genunchi, mai bine o moarte în picioare!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

21 iunie 2012 09:40
Citește mai mult despre: adrian nastase blogger puscarie sinucidere

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult