Preţul găleţilor şi uleiului la bursă, maxim istoric în aşteptarea campaniei electorale

În aşteptarea alegerilor parlamentare, cotaţiile bursiere ale mai multor produse utilizate în mod tradiţional drept mită electorală au atins de curând cele mai mari cote din istorie. Pe măsură ce partidele se aprovizionează cu găleţi, ulei şi făină pentru campanie, specialiştii estimează că trendul ascendent va continua.

“Acest lucru nu poate decât să ne bucure”, a declarat Decebal Popescu, reprezentant al patronatului producătorilor de găleţi. “E o tradiţie a românilor, mai ales la ţară, să oferi o găleată sau un litru de ulei în schimbul unui vot, iar o societate care îşi respectă tradiţiile e o societate sănătoasă.”

Mai mult de atât, specialiştii Bursei de mărfuri se aşteaptă ca, în viitorul apropiat, şi cotaţiile altor produse să crească fulminant. Având în vedere că în acest an alegerile parlamentare au loc chiar între ceea ce experţii numesc “sezonul moaştelor” şi Ziua Naţională, avalanşa de pomeni de tot felul ar putea face ca iahnia de fasole şi mititeii să depăşească la bursă petrolul şi aurul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
24 octombrie 2012 14:10

Alte articole

Vezi mai mult