Prevederi pentru cocalari în Codul Rutier: şofatul cu lanţ de aur de peste 10 grame e infracţiune

Noul cod rutier aduce modificări nu doar la nivelul alcoolemiei, ci şi la gramajul lanţurilor de aur purtate de cocalari la volan. Astfel, va fi considerată infracţiune purtarea la gât sau la încheietură a lanţurilor sau brăţărilor de aur care depăşesc 10 grame.

„Conform unui studiu amănunţit, cu cât lanţul de aur este mai gros, cu atât purtătorul său este mai cocalar şi, deci, mai predispus să producă accidente rutiere. Cel care are un lanţ gros la gât are tendinţa de a se considera un şmecher pentru care regulile de circulaţie nu se aplică. Era timpul să avem o prevedere care să pedepsească cocalarii”, spune Decebal Popescu, iniţiatorul noii prevederi din Codul Rutier.

Cei care nu respectă gramajul legal vor fi aspru sancţionaţi. Între 10 şi 30 de grame, cocalarii vor avea suspendat dreptul de a şofa cu lanţ la gât până la 5 ani, în timp ce cocalarii care sunt surprinşi de poliţişti cu lanţuri mai grele de 30 de grame vor rămâne şi fără ele şi fără dreptul de a le mai purta vreodată la volan.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
7 octombrie 2013 09:11

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult